‘Hypotheek aflossen slimste manier van sparen’

Het bedrag dat consumenten aan het einde van de maand op hun spaarrekening zetten, kunnen ze veel beter besteden aan het versneld aflossen van hun hypotheek. Dat stelt Gerhard Hormann in zijn zojuist verschenen boek ‘Hypotheekvrij!’.

Volgens Hormann is het versneld aflossen van de hypotheek in deze tijden vol economische onzekerheid verreweg de slimste manier van sparen. In zijn boek geeft hij diverse verhelderende tips hoe je zo snel mogelijk hypotheekvrij kunt zijn. Partners die beiden een inkomen hebben, adviseert hij één inkomen aan de aflossing van de hypotheek te besteden. Bij € 1000,- per maand is dat inclusief vakantiegeld toch al snel € 13.000,- per jaar. Ook spaarders die bijvoorbeeld maar € 80,- per maand opzij zetten, wordt geadviseerd dat geld in de hypotheek te steken. “Het gaat dan weliswaar om € 1000,- per jaar, maar vermenigvuldigd met de looptijd van de hypotheek, heb je het toch al snel over € 20.000,-.”

De journalist stelt dat consumenten die hun hypotheek versneld aflossen de regie weer in eigen handen nemen: “Alles om u heen wordt duurder, maar ondertussen dalen de hypotheeklasten naarmate u meer aflost. Versneld aflossen versschaft u bovendien niet alleen onafhankelijkheid, maar ook de broodnodige rust.”