De juiste en voordeligste hypotheek

Dé sleutel bij het afsluiten van een hypotheek is het maken van de juiste keuzes. U moet niet alleen het juiste rentepercentage kiezen, maar ook de juiste hypotheekadviseur en natuurlijk de juiste en voordeligste hypotheek. Elke hypotheekvorm heeft zo zijn voor- en nadelen, dus bedenk vooraf precies wat u wilt.

Een hypotheek is voor de toekomst

Koopt u een huis met de bedoeling om over vijf jaar weer te verhuizen? Dan moet uw hypotheek daar vanzelfsprekend wel op afgestemd zijn. Moet er in de nieuwe woning nog verbouwd worden? Ook daarmee moet bij het afsluiten van een hypotheek rekening gehouden worden. Omdat er zoveel verschillende hypotheekvormen zijn, is het dus zaak vooraf goed te bedenken wat uw toekomstige plannen zijn. De juiste hypotheek wordt alleen maar afgesloten als u uw wensen voor de toekomst goed in beeld heeft.

Een hypotheekadviseur is onmisbaar!

Of u nu al eens eerder een lening heeft afgesloten of niet; bij het afsluiten van een hypotheek is het verreweg het verstandigst om met een erkende hypotheekadviseur in zee te gaan. Hij heeft verstand van zaken en weet na inventarisatie van uw wensen en eisen precies welke hypotheekvorm het beste bij u past. Ga overigens goed voorbereid het gesprek met hem in: hoe meer informatie uw hypotheekadviseur tot zijn beschikking heeft, hoe groter de kans dat u precies de juiste en voordeligste hypotheek afsluit.

Vergelijk verschillende hypotheekoffertes!

Omdat de ene hypotheek nu eenmaal de andere niet is, blijft het raadzaam meerdere hypotheekoffertes aan te vragen en deze nauwkeurig met elkaar te vergelijken. Dat kan, voorafgaand aan een bezoek aan uw hypotheekadviseur, heel goed online. Let daarbij vooral op de kleine lettertjes. Soms zitten er flinke verschillen in de looptijd die van grote invloed zijn op de rente en sommige goedkope hypotheken brengen een boete in rekening bij vervroegde aflossing. Het loont echt de moeite om verschillende online hypotheekoffertes door te nemen voordat u naar uw hypotheekadviseur gaat om daadwerkelijk een hypotheek af te sluiten.