Independer geeft 1000 hypotheekadviseurs cijfer

Vergelijkingsite independer.nl bereikte deze week twee records: het team dat zich bezighoudt met de vergelijking van hypotheekadviseurs ontving de 40.000ste beoordeling en inmiddels is de 1000ste hypotheekadviseur gewaardeerd met een klantcijfer.

Vergelijken op basis van een klantcijfer geeft de consument een compleet beeld van het hypotheekadvies. Op die manier vindt iedereen de beste hypotheekadviseur in zijn of haar buurt. Hypotheekadviseurs moeten op twee onderdelen goed scoren willen ze hoog eindigen in de vergelijking. Allereerst kijkt Independer.nl naar de reviews van consumenten en de cijfers die ze geven. Daarnaast wordt gekeken naar het cijfer dat adviseurs krijgen voor een kwaliteitscheck. Deze check is een vragenlijst die nagaat of  de adviseur alle belangrijke onderdelen van het adviesgesprek met de klant bespreekt. De cijfers van de reviews vormen samen met de kwaliteitscheck het klantcijfer.

Begin september reikt Independer aan kantoren in 25 regio’s de Award Beste Hypotheekkantoor 2012 uit. Consumenten die net een hypotheekadvies aangevraagd hebben, kunnen op de site van Independer hun adviseur én het advies checken.