Koop sneller een huis met een overbruggingskrediet

Koop sneller een huis met een overbruggingskrediet

De wil om een nieuw huis aan te gaan kopen is aanwezig maar je zit nog met een nog niet verkocht bestaand huis. Je kunt enkel van een nieuwe woning gaan genieten indien financieel alles in kannen en kruiken is. Het is niet ondenkbaar dat rekening gehouden moet worden, dat een overbruggingskrediet afgesloten moet worden.

Is een overbruggingskrediet het meest ideaal?

Je moet je wel eerst goed afvragen of een af te sluiten overbruggingskrediet de meest ideale financieringsvorm voor jou zal zijn. Er dient wel door jou gekeken te worden naar het kiezen van de meest geschikte financieringsvorm. Dan ga je nadenken over waar en bij wie je een overbruggingskrediet kunt gaan afsluiten.

De toepasselijke voorwaarden

Het is ook belangrijk te kijken naar de toepasselijke voorwaarden op deze kredietsoort. In de regel hoor je nagenoeg nooit familie en collega’s het onderwerp overbruggingskrediet aanhalen, waarschijnlijk vinden deze dit een beschamend onderwerp.

Een aanzienlijke overwaarde is essentieel

Je zult voordat je definitief gaat plannen een nieuwe woning te gaan kopen de overwaarde op je huidige woning moet laten bekijken. Zonder een aanzienlijke overwaarde kun je een overbruggingskrediet uit je hoofd zetten. Op het moment dat je weet welke overwaarde op je huis zit kun je pas verder. Zorg in eerste instantie dat de juiste waarde van jouw bestaande woning bepaald is. Dit zul je aan een onafhankelijke deskundige moeten overlaten. Een te hoge schatting van de woningwaarde kan je later tegen veel problemen laten oplopen. Op het moment dat je een reële waarde hebt laten schatten, dan dien je daarvan af te trekken het saldo van je lopende hypotheek vorm. Het op deze manier uitgerekende saldo is dan de aanwezige overwaarde.

Maximaal te besteden bedrag

Met de wetenschap hoeveel de overwaarde is kun je laten bekijken hoeveel er maximaal aan een hypotheek verkregen kan worden. Indien je de met jouw inkomsten te verkrijgen hypotheek optelt bij de overwaarde, dan heb je een globale indruk van wat het maximaal te besteden bedrag aan de nieuwe woning is. Hou wel rekening met de fiscale aspecten en de te betalen kosten. Voor een overbruggingskrediet zullen ook diverse kosten in rekening gebracht gaan worden. Tevens dien je ruimte te houden in je overbruggingskrediet om de dubbele maandlasten over een bepaalde periode uit dit krediet te betalen.

Een hypotheekofferte en een overbruggingskrediet

Je zult dan op zoek moeten gaan naar een bank alwaar je een hypotheek op je nieuwe woning wenst te gaan afsluiten. Het is dan verstandig om bij de aanvraag van een hypotheekofferte meteen een aanbieding voor een overbruggingskrediet aan te vragen. Je kunt stellen dat iedere instantie verschillende regeltjes heeft om tot het verstrekken van een overbruggingskrediet over te gaan. Door de aanzienlijke verschillen dien je er rekening mee te houden welke invloed die kunnen hebben op jouw besluiten. Het is niet uitgesloten dat je op de ene plaats een ruim voldoende overbruggingskrediet kan krijgen terwijl dat op een andere plaats een fors stuk lager kan uitkomen.

Deskundig advies over een overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet is niet zomaar afgesloten en daardoor is het van extra belang om je deskundig te laten adviseren. Als je alles goed overwogen gaat doen dan zul je geen slapeloze nachten hoeven te hebben bij het aankopen van een woning voordat je bestaande woning is verkocht.