VVD en PVV goed voor huizenbezitters

Huizenbezitters doen er goed aan bij de komende verkiezingen op de VVD of PVV te stemmen. Alleen als de plannen van deze twee partijen ten aanzien van de woningmarkt worden doorgevoerd, gaan de huizenprijzen eindelijk weer eens stijgen. GroenLinks moeten ze vooral links laten liggen.

Een en ander blijkt uit een doorrekening van de verkiezingsprogramma’s van de verschillende politieke partijen door het Centraal Plan Bureau. Bij zowel de VVD als de PVV stijgen de huizenprijzen met twee procent, terwijl ze bij Jolande Sap en consorten met maar liefst zeven procent kelderen.

GroenLinks heeft blijkbaar evenmin iets op met huurders. Als de plannen van deze naar eigen zeggen sociaal bewogen partij haar zin zou krijgen, gingen de huren met zes procent omhoog! Dat staat in schril contract met de idee├źn van hun linkse broeders van de SP. Die willen de huren, zoals het rechtgeaarde socialisten betaamt, juist met vijf procent naar beneden brengen. Ook bij de PVV van Wilders zitten huurders met een verlaging van eveneens vijf procent op rozen.