Wat doet een interim Manager

Een interim manager is een persoon die op tijdelijke basis de taken in een bedrijf kan overnemen. Meestal worden interim managers ingeschakeld wanneer er een overbelasting is van bepaalde werkzaamheden in een bedrijf of wanneer er onderbezetting van personeel gaande is. Voor allerlei functies zijn interim managers in te zetten om de overbelasting of onderbezetting voor een bepaalde periode op te vangen. Dit kan doorgaans bij allerlei type organisaties van verschillende soorten grootte.

Verschillende specialisaties

Ook wanneer u voor een korte periode op zoek bent naar een specialist op een bepaald gebied, kunt u terecht bij een interim manager. Deze kan vervolgens op tijdelijke basis de gewenste werkzaamheden uitvoeren. In Nederland zijn een groot aantal interim managers actief op zelfstandige basis. Dat betekent dat zij zichzelf als het ware verhuren aan bedrijven om voor hen te werken. Daarnaast zijn er ook een aantal organisaties die interim personeel uitlenen. Een dergelijke organisatie heeft dan doorgaans personeel dat gespecialiseerd is in een bepaald vakgebied. Door het aanbieden van personeel voor verschillende specialisaties, kan er gekozen worden voor de meest geschikte persoon.

Financiële interim manager?

Er zijn bijvoorbeeld accountants- en advieskantoren die interim personeel uitlenen aan bedrijven. Op financieel gebied hebben zij diverse specialisten die kunnen helpen met verschillende administratieve werkzaamheden. Dit kan handig zijn wanneer er bijvoorbeeld iemand in uw organisatie langdurig ziek is of wanneer er ineens veel werkzaamheden gepland staan. Bekijk meer informatie en neem direct contact op met een specialist op het gebied van financiële en administratieve werkzaamheden.